انواع دستگاه جوش

انواع دستگاه جوش

جوشکاری یکی از عمل های مهم در صنعت و خانه می باشد و کاربردهای فراوانی دارد. ما در این مقاله با انواع دستگاه های جوش آشنا می شویم.

دستگاه جوش یکی از پرکاربرد ترین دستگاه ها در زمینه اتصال فلزات و دیگر مواد به یکدیگر میباشد و پیشرفت تکنولوژی باعث شده است که انواعی از آنها با کارایی های متفاوت به وجود بیاید و شرکت های مختلفی وجود دارند که به تولید آن می پردازد.

در ادامه با ما همراه باشید تا با معرفی انواع مختلف آنها بپردازیم.

پیشنهاد میکنیم مقاله دستگاه‌های پیچ جوش یا stud welding چیست؟ را مطالعه کنید

خرید انواع دستگاه جوش

بسیاری از دستگاههای جوش وجود دارند که برای اتصال فلزات ساختمانی استفاده می شود این دستگاه ها شامل:

دستگاه ترانسفورماتور

دستگاه های جوش ترانسفورماتور از نوع افزاینده و کاهنده میباشند و دستگاه‌های کاهنده در جوشکاری استفاده می شود. این دستگاه ها جریان برق را جوشکاری را طوری تنظیم میکند که ولتاژ پایین بیاید و جریان بالا برود و همین دلیل خطر برق گرفتگی کاهش یافته و جریان لازم برای جوشکاری به وجود می آید.

ترانسفورماتور ها در دو نوع خشک و روغنی موجود میباشد از ترانسفورماتورهای روغنی نسبت به ترانسفورماتورهای خشک میتوان بیشتر استفاده کرد چون سیم پیچ های آن توسط روغن خنک میشود ترانسفورماتورها در انواع ۵۰۰ آمپری ۲۵۰ آمپر یا ۱۴۰ آمپری موجود هستند که به وسیله یک پیچ تنظیم میتوان مقدار آمپر آنها را تنظیم کرد.

دستگاه رکتی فایر

دستگاه جوش رکتی فایر جریان متناوب ac را به جریان مستقیم dc تبدیل و انرژی لازم برای جوشکاری را فراهم میکند.

اینورترهای جوشکاری معمولا برای کار کردن به برق سه فاز نیاز دارند و برای کار با آنها از الکترودهای مختلفی استفاده می‌شود و همچنین کیفیت بالاتری دارند و میتوانید جوشکاری تمیز تری داشته باشید.

این دستگاه ها بهترین گزینه برای استفاده صنعتی و سنگین بوده اما به دلیل وزن بالایی که دارند جابجایی و حمل آنها مشکل است همچنین این دستگاه نسبت به سایر دستگاه ها گرانتر هستند و در زمانی که به برق شهری دسترسی ندارید میتواند بسیار کاربردی باشد.

تغییر میزان آمپر این دستگاه توسط یک پتانسیومتر یا کلید گردشی انجام میشود و آمپر خروجی دستگاه به وسیله صفحه نمایش کوچک نشان داده می شود.

از آن میتوانید برای جوشکاری های مختلف استفاده کنید.

قطعات مختلف را با ضخامت های مختلف به یکدیگر جوش دهید و همانند سایر دستگاه های جوشکاری دارای قطب مثبت و قدر به منفی میباشد که انبر جوشکاری به قطب مثبت و گیره اتصال به زمین به قطب منفی متصل میشود.

پیشنهاد مبکنبم مقاله موارد استفاده دستگاه پیچ جوش در صنایع را مطالعه کنید.

 دستگاه ژنراتور یا دینام جوش

این دستگاه جریان برق را به صورت AC یا DC تولید میکند و بر روی آنها یک کلید روشن و خاموش وجود دارد اما برخی بر روی برخی از دستگاه‌ها کلید روشن خاموش کردند به شکل ستاره و مثلث میباشد.

اگر در حالت اگر در حالت کلید را بر روی حالت ستاره قرار دهیم پس از چند ثانیه موتور به دور نهایی میرسد و باید آن را پس از چند دقیقه در حالت مثلث قرار دهیم تا دستگاه به کار خود ادامه دهد اگر در زمان روشن کردن دینام بدون توقف از زمانی و در حالت ستاره جوش کاری انجام دهید  موجب خرابی دستگاه میشود.

دستگاه های دینام جوش به دو مدل موتور جوش و دینام جوش در تقسیم ‌بندی میشوند دستگاه های موتور جوش با استفاده از احتراق و انرژی شیمیایی باعث تبدیل آن به انرژی مکانیکی و به گردش درآوردن سیم پیچ داخل موتور باعث تولید جریان برق برای جوشکاری میشوند.

اما دستگاه‌های دینام جوش از طریق اعمال نیروی مکانیکی و به طرق مختلف باعث ایجاد جریان برق میشود این دستگاه بسیار سبک بوده و به راحتی قابل حمل میباشند و همچنین دیگر نیازی به برق شهری یا منبع دره دیگری ندارند همچنین از آنها میتوانید در محیطهای خارج از شهر و بدون دسترسی به برق استفاده کنید.

دستگاه اینورتر

دستگاه جوش اینورتر برای تولید جریان بسیار بالا به یک منبع تغذیه قوی نیاز دارد و معمولا از جریان متناوب برق شهری استفاده میکنند.

این دستگاه با استفاده از مدار و سایر تجهیزات مانند یکسوساز ها، سوئیچ های حالت جامد جریان متناوب را به جریان مستقیم تبدیل میکند و از تکنولوژی بالاتری در ساخت آنها استفاده شده است.

این دستگاه بسیار کم حجم و سبک بوده و مصرف برق پایینی نسبت به سایر دستگاه ها دارند همچنین شما میتوانید میزان جریان و ولتاژ خروجی را در حین فرآیند جوشکاری تنظیم کنید از این دستگاه در صنعتهای گوناگون استفاده میشود.

و امروزه نیز اکثر افراد از دستگاه جوش اینورتر برای جوشکاری استفاده میکند چرا که کار با آنها راحت بوده و کیفیت جوشکاری آنها بسیار بالا میباشد البته بسته به اینکه چه نوع ماده ای را به یکدیگر جوش دهید انواع دستگاه جوش تولید شده است.

شرکت صنعت آریا

ارائه کننده انوع پیچ جوش نیز می باشد

دستگاه MIG

یکی از انواع دستگاه جوش میگ است و به دستگاه‌ هایی گفته میشود که با گازهای بی اثر کار میکنند و به دستگاه‌ های قوس الکتریکی نیز معروف هستند.

این دستگاه برای کارهای امنیتی و مجسمه سازی استفاده میشوند و قوس الکتریکی خارج شده از آنها فلزی را حرارت داده و باعث ذوب شدن و جوش خوردن آن میشود.

 دستگاه جوش TIG

این دستگاه با الکترود تنگستن کار میکند و با دستگاه جوش میگ متفاوت است. در دستگاه جوش تیگ مانند دستگاه میگ الکترود در جوشکاری ذوب نمی شود و تنها به وسیله جریان الکتریکی فلز را ذوب میکند.

از این دستگاه‌ اولین بار سال ۱۹۳۰ در صنعت هواپیما سازی استفاده میشد و امروزه نیز در صنعت هواپیما سازی و خودروسازی از این دستگاه استفاده میشود.

در این نوع جوشکاری گدازه ها به اطراف پرتاب نمی ‌شوند و جوشکاری بسیار دقیق و تمیز انجام میشود.

جوشکاری نقطه ‌ای

یکی دیگر از انواع دستگاه جوش نقطه ای است. در این روش و قطعه هایی که روبروی یکدیگر قرار دارند با استفاده از تکنیکهای جوشکاری نقطه ‌ای یکدیگر جوش میخورند.

در این روش از طریق دو الکترود دو قطعه به یکدیگر جوش داده شده و برق فشار قوی از این الکترود دیگر منتقل میشود و گرمای حاصل باعث ذوب شدن فلز و تشکیل جوش میشود.

این جوشکاری بسیار قابل اطمینان و ساده بوده و در مصارف تجاری و صنعتی کاربرد دارد.

محصولات ما رو از اینجا مشاهده کنید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *